Zo kwam de allereerste Lethal MG-release tot stand

Nieuwe sound

In 2001 bracht ik al mijn eerste plaatje uit onder het pseudoniem Poundwork. Later dook er een nieuw genre uit Noord-Frankrijk op: French Tek. Ik raakte al snel geïnspireerd door platen van onder andere Greg C op het legendarische label Babaorum Records. Het was een droom om iets op dat label te kunnen uitbrengen. Ik stuurde een aantal demo’s naar het label. Na lang in spanning te wachten kreeg ik helaas te horen dat de nummers niet goed genoeg waren. Ik zette door en ging verder op zoek naar een unieke sound die geschikt was voor het label.

Synthesizers

Intussen had ik een nieuwe synthesizer-module gekocht: een Access Virus B. Al gauw wist ik er een bijzondere maar voor die tijd stevige bassdrum uit te toveren. Deze vette bassdrum combineerde ik met andere leuke sounds uit het toestel, en een aantal drumgeluiden uit mijn Novation Drumstation. Zo maakte ik een eerste nummer met mijn Virus. De titel was hiernaar een verwijzing: First 4 us. Ik maakte nog een tweede nummer, waarbij ik mijn Roland JP-8080 betrok: Empire. Hiervan maakte ik twee versies. Ik stuurde deze nummers weer naar Babaorum Records.

De release

Dit keer kreeg ik tot mijn grote vreugde te horen dat het geweldige label het nummer wilde uitbrengen op vinyl. Er was wel een voorwaarde. Ik moest de mixing van het nummer verbeteren. Dat was compleet nieuw voor mij. Zonder te weten wat ik deed heb ik mijn uiterste best gedaan om de mixing te verbeteren. En ik had geluk, het label vond het goed.
Nu nog een naam bedenken. Ik zag het op dat moment gewoon als een project, in plaats van iets waar ik een hele dj-carrière rond zou uitbouwen. Ik zocht iets dat stoer en donker klonk zoals Lobotomy Inc of Dark System. Dat waren enkele andere projecten op het label. Uiteindelijk verzon ik de naam Lethal MG. Enkele maanden later kwam mijn plaat First 4 Us uit op het sublabel Warez Audio, met als b-kant de twee versies van Empire. Ik was zo fier als een gieter. Het was me gelukt, een release op mijn favoriete label.