Hoe kan je je classicscollectie aanvullen?

Frustrerend. Je hebt al je favoriete classics in de hoogdagen van de jump op vinyl gekocht. Ondertussen is het 2020 en je wil natuurlijk al die lekkere nummers digitaal hebben. Zo kan je ze vanaf je smartphone beluisteren, of zelf een dj-setje draaien vanaf USB-stick. Het probleem is dat je niet al die leuke platen op de downloadportaals kan vinden. Een aantal artiesten en labels uit de gouden jumptijd zijn immers intussen al lang gestopt. Volg deze drie stappen om je digitale collectie aan te vullen zonder manueel al je vinyls te moeten opnemen.

1. Zoek de titels van de nummers die je wil hebben

Voor je gaat zoeken moet je natuurlijk weten wat je wil vinden. Stel daarom een lijst op van de titels die je zoekt. Als je de titels vergeten bent kan je tracklists zoeken van setjes van je favoriete dj’s. Zelf zet ik regelmatig de tracklists van mijn sets online. Mijn podcast Legendary sounds kan ook een inspiratiebron zijn. Wat je verder kan doen is op internet zoeken naar titels van nummers van je favoriete artiesten. Natuurlijk kan je ook in je eigen vinylcollectie kijken als je er een hebt.

2. Kijk op diverse platformen

Op verschillende platformen zijn soms andere nummers te vinden. Soms vind je een nummer op Junodownload dat je niet vindt op Beatport. Of je vindt een nummer op Hardstyle.com dat je niet vindt op Itunes. Daarom is het belangrijk om al deze websites af te schuimen op zoek naar die ene track. Als je al lang op zoek bent naar een bepaald nummer, ga dan zeker af en toe opnieuw zoeken op de verschillende platformen. Het kan altijd dat een plaat die je vandaag zoekt er binnenkort pas op staat.

3. Koop oude compilatie-cd’s

In de gouden jumpjaren zijn er heel wat compilatie-cd’s uitgebracht met de beste nummers uit die periode. Denk maar aan mijn eigen compilatie-cd Jump tek classics. Op internet kan je ze vaak tweedehands kopen voor een prikje. Importeer de nummers daarna op je computer. Je hebt hier een cd-rom voor nodig. Let er wel op dat je geen mix-cd’s koopt als je de full versions zoekt.