Deze classics van uit je kindertijd hoor je nu nog steeds op feestjes

In mijn kindertijd werden er al platen gereleaset die nu nog steeds gedraaid worden in allerlei variaties. Het is een wonder dat mensen onder de 30 nog steeds keihard los gaan als ze deze geweldige nummers van begin jaren 90 horen.

1. Robert Armani – Hit Hard

De klassieker onder de klassiekers: Hit Hard. En hard hitten doet hij zeker met zijn harde beat en schurende sounds. Om dat alles wat te verzachten komt er al snel een dromerige melodie bij. Alle ingrediënten voor een instant classic waren dus aanwezig. Nu nog steeds kan je er zeker van zijn dat de zaal ontploft als je deze plaat oplegt. Sterker nog, het is voldoende om een van de vele tracks te draaien waarin het herkenbare hithardsoundje is verwerkt. De plaat dateert uit 1994 en zowel oudere als jonge mensen zijn er dol op.

2. Thunderball – Bonzai Channel One

‘My style is much better’: Na het horen van deze woorden weten jong en oud dat het bijna tijd is om compleet wild te worden. Dit nummer weet met zijn gekke vocals en leuke hooversounds iedere generatie aan te spreken. Ongelooflijk dat deze legendarische plaat in 1993 voor het eerst werd gereleaset.

3. Dream Your Dream – Mayday Dream

Deze track gaat terug naar mijn eerste herinneringen aan elektronische muziek. In 1994 had ik een Bonzai-cd waarmee ik dag in dag uit mijn huisgenoten terroriseerde. The House Of House van Cherrymoon Traxx en Mayday Dream waren mijn favoriete nummers. Ik draai hem nu nog steeds in mijn sets, maar dan wel in de wat hardere versie van Dj Coone en Deepack. Zo kunnen ook de jongere generaties zichzelf verliezen op de aanstekelijke melodie.