Deze recentere nummers ga je als oldskool jump-liefhebber zeker waarderen

Het is de laatste jaren zeldzaam: een nieuwe plaat met de typische jump-vibes waar je als jump-liefhebber van houdt. Toch verschijnt er nu en dan nog eens zo’n pareltje. Ik koos drie platen van de afgelopen jaren die de heerlijke jump-feeling weten terug te brengen.

Ruthless – Flashback

In maart van dit jaar verraste Ruthless met een Flashback EP. De titeltrack brengt je helemaal terug naar die geweldige periode. Ze klinkt hedendaags, maar bewaart toch die unieke oldskool-sound. Het eerste deel doet me denken aan de talloze French tek-klassiekers. Het tweede deel brengt de belletjes-jump helemaal terug.

Pat B – 2004 (Dark-e Remix)

In 2018 had Dark-e een speciale verrassing voor Pat B’s verjaardag. Hij maakte een remix van het nummer 2004, dat hij eerder dat jaar uitbracht. En wat voor één? Hij klinkt lekker hard en modern. Maar je voelt toch de good old Dark-e-toets die je helemaal terugbrengt naar de hoogdagen van de jump.

Playboyz & Polycarpus – Bounce That Booty

Mister Fuck You meets mister Check One. Samen leverden ze eerder dit jaar deze vette plaat. De track doet denken aan welbekende klassiekers zoals Fuck That, Punk Shock en Norton, zonder dat het een rip-off wordt. En dat heeft iedereen graag want daardoor brengt de track je terug naar de good old times. En toch klinkt het nummer, mede dankzij de lekkere kick fris en modern.