Babaorum Records: het legendarische jump- en teklabel

Vernieuwende sound

Het legendarische label Babaorum records viel in de eerste jaren van deze eeuw voor het eerst op met releases van Dj Ross, Dj Greg C en zijn alter ego Jenny D Light. Ik keek enorm op naar het label voor hun vernieuwende en experimentele underground-sound: harde bassdrums en duistere klanken. De snelheid lag in het begin tussen de 136 en 142 bpm. Destijds werd de typische sound van dit Noord-Franse label French tek of tekclub genoemd. Later evolueerde de sound meer richting jump, en zelfs hardstyle bij bepaalde Binum-releases.

Artiesten en releases

Ik ben enorm fier dat ik, net zoals mijn helden Klap’s, Greg C en Karl F, mijn platen mocht uitbrengen op dit geweldige label. Voor het label maakte ik naast mijn vinyl-releases enkele compilatie-cd’s zoals Jump Addict. En op de stage van het label op het festival Q-Base in het Duitse Weeze mocht ik eens optreden.
De A&R van het label werd in eerste instantie verzorgd door Dj Adolphe, bekend van de lekkere knaller Boulette. Later nam Jean-Patrick AKA Lobotomy Inc deze taak over. Nog later werd Vince, beter bekend als Binum, A&R-manager. Het werk van deze drie heren zorgde voor tal van klassiekers. Denk maar aan Bedroom, Chapter One en Speed Talking.

USA-import Rijsel

Ik herinner me de uitstapjes naar de beruchte Babaorum-kelder onder de platenwinkel USA-Import in het Franse Rijsel. Daar lag de hele geschiedenis van het label op vinyl opgeslagen. En ik mocht naar hartelust als een kind in een speelgoedwinkel mijn favoriete platen uitkiezen, zalig! Daardoor kan ik jaren later nog steeds genieten van al die prachtige tracks van weleer.