Drie tips om thuis naar jump te luisteren

Hoe kan je wekelijks je portie vette jump classics naar binnen krijgen? Want je kent waarschijnlijk de leukste jumpplaten. Maar je bent misschien de titels vergeten, en vindt daarom niet meteen wat je zoekt.. Hier zijn enkele tips.

1. Spotify

Op spotify staan er tegenwoordig tal van zalige jump classics. Je kan er geweldige playlists en compilaties vinden. Wist je bijvoorbeeld dat de populaire Flashback-compilaties op Spotify te vinden zijn? Heel wat platen hebben het digitale tijdperk helaas niet gehaald. Toch brengt een simpele search met als zoekterm ’jump classics’ of ‘flashback’ je al heel ver.

2 Mixcloud

Als je Mixcloud nog moet ontdekken, ga er dan nu heen. Veel dj’s zetten er setjes op die je kan beluisteren. Onder andere van mijn podcast Legendary sounds kan je er al negen afleveringen vinden. En anders zoek je best even met de term ‘jumpstyle’. Dan zal je zeker iets van je gading vinden.

3. Livestreams

Vele dj’s showen dezer dagen hun skills op Facebook via streams. Zo deed Pat B onlangs een leuk setje met enkel vinyl. Mark With A K deed dan weer een setje vanuit een indrukwekkende garage. Het streamen op Facebook is helaas in vele gevallen illegaal omwille van het auteursrecht. Maar laat dat je niet beletten om te genieten van een lekker setje met heerlijke jump classics. Voor legale streams kan je trouwens op Mixcloud terecht!